Moto Kurye taşıma hizmeti her ne kadar Kurye ve gönderi arasında geçiyor gibi görünse de işin teori aşamasındaki merkezi operasyon birimidir.

Gün içinde gelen yüzlerce kayıt ve onlarca saha personelini organize etmek Moto Kurye hizmetinin görünmeyen beynidir.

Müşteri hazırladığı gönderiyi göndermek üzere Moto Kurye Şirketini arar, ya da online bildirimde bulunur.

Operasyonun ilk kısmı olan kayıt alma, düzenleme bölümünde görevli arkadaşlar gelen kayıtın en doğru ve anlaşılır şekilde herhangi bir aksamaya meydan vermeden yerine ulaşması için açıklamaları dahil bütün veriyi toplarlar.

Hizmetin tamamı için gerekli bilgiler hazırlandıktan sonra kayıt operasyona bildirilir. Operasyon o gönderinin en kısa zamanda yerine ulaşması için uygun olasılıkları anında değerlendirir.

Peki nedir bu olasılıklar?

Gönderinin alınacağı adres önceliktir. Bu bölgesel bilgiye bağlıdır.

Zira o bölgeye en yakın Moto Kurye nin en kısa zamanda gönderiyi teslim alması gerekmektedir.

İşin aksamaması için gönderiyi alan Kurye nin herhangi bir transfer yapmadan devam etmesi için doğru yöne planlanmış olması gerekmektedir.

Gönderinin durumuna göre (normal, express, vip) kuryeyi yönlendirmek Kuryenin takibini yapmak durumunu da her göz önünde bulundurmak operasyonun inisiyatifindedir.

Herhangi bir aksama olduğunda hemen çözüm üretmek mecburiyeti operasyona aittir.

Bu da onlarca kuryenin sahada nerede olduğunu hangi yöne ilerlediğini elinde kalan kayıtların akıbetini takip edebilmekten geçmektedir.

Günümüzde her ne kadar teknolojik olarak bu sayılan verilere ulaşmak mümkün olsa da operasyon da mutlaka inisiyatif alabilecek gerçek anlamda Moto Kurye Şirketinin işleyişinin %75 ini yönetebilecek tecrübe ve birikime ihtiyaç duyulmaktadır.