Ülkemiz coğrafyasında her ne kadar küresel ısınmaya bağlı iklim değişimleri yaşasak ta genellikle mevsimleri zamanında yaşıyoruz.

Okulların açıldığı, trafiğin arttığı, şehir dışında olan insanların şehre geri döndüğü kış mevsimi eylül ayı itibariyle başlıyor.

Kış mevsimi soğuk havalar ile beraber yağmur, şiddetli rüzgâr hatta kar yağışı ile kendini hissettirmeye başlayacak.

Dolayısı ile trafik te aksamalar ve bu dış etkenler ulaşımı, Moto Kurye hizmet sürelerinde değişimlere sebep olacaktır.

Moto Kurye öncelikle ekipmanları ile kendini kışa hazırlayacaktır.

Kask, eldiven, yağmur ve kar için dayanıklı giysiler, gönderilerin etkilenmemesi için dayanıklı çanta ve kılıflar ile bireysel hazırlıklarını tamamlayacaktır.

Sonraki aşamada motosikletin kış şartlarına uyumlu hale getirilmesi ve bakımlarının tamamlanması aşamaları bitecektir.

Ancak unutulmamalıdır ki motosiklet ve ekipman ne kadar kışa uyumlu olsa da insan ve mekanik faktörü ile yaz ve kuru hava şartlarındaki gibi kolay sürüş yapılamayacaktır.

Operasyon birimleri de artık hava ve trafik şartlarına göre kendisini ayarlayacak alınacak kayıtlarda bu durumlara göre yeni aman birimleri ortaya çıkacaktır.

Tabi ki bu değişim işlerin akışını değiştirmemesi için Moto Kurye Şirketinin bütün birimleri en yüksek seviyede önlem ve gayret içinde olacaktır.

Kış şartlarında gönderi sahiplerininde mümkün olduğunca gönderileri hava şartlarına dayanabilecek şekilde muhafaza edecek şekilde teslim etmeleri kurye de zaman dilimlerindeki olası sarkmalara karşı makul seviyede anlayışlı olmaları iyi olacaktır.

Moto Kurye teknolojik, mekanik ve insani yönden işlerin aksamaması için her türlü önlemi almıştır.