Moto Kurye hizmeti, bireysel ya da kurumsal olarak bize ne kadar faydalı olsa da hizmeti halen daha benimseyememiş olan kitleler bulunmaktadır.

Bu topluluğa dahil olan kesim insanlar Moto Kurye Hizmetine alternatif bulmaya çalışmaktan maalesef vazgeçmiyorlar.

Birkaç ufak detay ile açıklamaya çalışalım.

Her zaman Moto Kurye’nin ilk alternatifi ofis çalışanı ya da ofis boy olmuştur. Gün içinde teslim olması gereken herhangi bir gönderinin ofisinizden dışarı çıkacak elemanınız ile diğer adrese ulaştırılmasını düşünelim.

Ofis elamanı, ofisten çıkacak, en yakın ve en hızlı ulaşım aracı olan metro ya ilerleyecek.

Metrodan çıkacak yürüyerek mevcut adrese gidecek, gönderiyi teslim edecek. Belki bir çay içecek, biraz manzara ya da vitrin seyredecek.

Hatta gittiği yere yakın bir arkadaşa uğrayacak. Ha birde bu teslimat adresi metro hattı üzerinde olacak.

Elamanın ofiste verebileceği verimli yaklaşık 120-150 dakikayı maalesef kaybettiniz.

Oysa bu süre de ofiste yapması gereken işleri yapsaydı, bu işler bir sonraki güne kalmazdı.

Ya da ofisteki başka bir elemana yük olmazdı.

Oysa metro hattı üzerinden bir gönderiyi aynı sürede hatta daha kısa zamanda Moto Kurye ile yerine ulaştırmanız çok basit olacaktır.

Siz kayıt verdikten hemen sonra en uygun Moto Kurye adresinize gelip gönderinizi elden teslim alır, elden gideceği yere teslim eder.

Günümüzde en değerli yatırım zamandır. Zaman insan gücü ile birleşirse çok daha verimli olabilir.

Bir önceki yazımızın devamı olarak farklı bir alternatif ile açıklamaya devam edelim.

Bu sefer ofis elemanımızın güzergahı metro hattından daha farklı olsun. Yine alternatif ama daha uzak yere doğru bir bakalım.

Bildiğiniz gibi İstanbul da en uzun ve hızlı hat Metrobüs hattıdır. Birkaç yıl sonra tabi ki İstanbul Havaalanına bağlanacak metro hattı bu mesafeyi uzatacaktır.

Ancak nerdeyse 30 yıldır İstanbul yeni yapılan ve eskisine büyük alternatif olabilecek projeler Moto Kurye hizmetinin gerilemesinden ziyade daha da popüler olmasını sağlamıştır.

Diyelim ki siz Kadıköy Bahariye den Avcılar da Deniz Köşkler mahallesine gönderinizi elamanınız ile ulaştırmak istiyorsunuz.

Ofisten çıkan elaman 15 dakikada metrobüs söğütlüçeşme’ye ulaştı. Sabah ve akşam yoğun saatler olmadığını düşünelim.

Metrobüse binmek avcılarda da durakta inmek için geçen zaman yaklaşık 45 dakika.

Tabi yoğun olmayan saatlerde. Bu çok önemli çünkü yoğun saatlerde metrobüs artık bu zaman dilimlerini nerdeyse 120 dakikalara çıkarmış durumda.

Duraktan sonra da denizköşkler mahallesine alternatif ulaşım minibüs, taksi ya da yaya olarak yapılmak durumundadır.

Dolayısı ile belki bu aktarma da 30-45 dakikayı bulacaktır. 90 dakikada adrese ulaşan elaman çay içmek, nefeslenmek ya da dinlenmek için de 30 dakika harcasa.

O bölgede deniz havası pek güzel olur, birazda burada zaman geçirse.

Hadi bu sefer vitrine bakmadan aynı güzergahla geri dönüşe geçse.

Ve dönüş yolunda da artık trafik başlasa. Yuvarlak hesap yapalım, 270 dakika elemanınızdan ofisten verim alamadınız.
Bu süre genellikle yarım iş gününü bulacaktır.

Kaybınızı siz hesaplayın artık.

Nerdeyse bu sürede gönderiniz metrobüs hattı üzerinde Moto Kurye ile adresine ulaşacaktır.
Siz ofisteki mesaiyi en verimli şekilde kullanmış olacaksınız.

Devam niteliğindeki bu yazımızda gönderi adresinin birden fazla ulaşım aracı ile yapıldığı güzergahlardan bir tanesine göz atalım. Nispeten daha kısa ancak aktarma sayısı daha bol olsun.

Bebek ofisinizden güneşli merkez deki atölyeye numune baskıları gönderelim. Elamanınız Bebek sahilden pek fazla da yürümeden belediye otobüsüne binsin. Yaklaşık 30 dakika da Beşiktaş a ulaşsın ve hiç oyalanmadan eminönü’ne devam etsin. Unkapanı’ndan metro ile yenikapı’ya ulaşıp yine metro ile Yaklaşık 60 dakika da kirazlıya gelsin. Minibüs aktarması ile Güneşli merkez ve 10 dakika da yürüme ekleyelim. 130 dakika da her şeyin yolunda gitmesiyle adrese ulaşmış olsun.

Ek zaman harcamalarını da eklersek ortalama 360 dakikayı gidiş dönüşte kaybetmiş oldunuz. Bu mesai diliminin yani günün yarısını maalesef kaybetmiş oldunuz.

Çizilen güzergâhın mutlaka alternatifleri olacaktır. Ancak zaman kaybı yine de aynı yani günün yarısı olarak kaybolacaktır. İstanbul da ne yaparsak yapalım, hangi yolu kullanırsak kullanalım maalesef ulaşımın bizden aldığı zaman her geçen gün artıyor.

Oysa Moto Kurye ile hem zamandan hem iş gücünden tasarruf etmiş olursunuz. Yukarıdaki örnek hattı en kısa mesafe ve zamanda alabilecek tek alternatif Moto Kurye’dir.

Ücret olarak elemanınızın daha avantajlı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak elamana ödediğiniz maaş ve diğer giderlerin de size maliyet olduğunu unutmayın.

Siz elamanınızı ofiste verimli şekilde kullanırken Moto Kurye gönderinizi yerine ulaştırsın.

Eylül ayı yazılarımızda yaz mevsimi sonrası okulların açılması ile oluşan İstanbul trafiğini göz ününe alarak bazı değerlendirmeler yaptık.

Buna göre günlük gönderi tesliminde Moto Kurye nin alternatifi bulunmamaktadır. Her şekilde İstanbul içerisinde evrak, paket, kutu dediğimiz motosiklet ile taşınabilecek gönderilerin en hızlı ve en güvenli teslimat şekli Moto Kurye dir.

Verdiğimiz örneklerde ulaşım araçlarını toplu taşıma aracı olarak vermemizin sebebi maddi maliyeti en az olarak göstermektir. Son bir alternatif se taksi ile ulaşım sağlamaktır. Ancak taksi ile trafiğe takılmadan bahsi geçen bölgeler arasında alternatif boş yollar kullanılsa bile maddi maliyeti gayet fazla olacaktır.

Ayrıca taksi ye yine elemanınızı bindirmek zorunda kalacaksınız. Muhtemelen gönderinin sadece teslim edilmesi zaman ile yarışıyorsa tasarruf etmek için elamanı dönüşte yine toplu taşıma araçları kullanmaya mecbur edebilirsiniz. Geldiğimiz nokta da hem maddi olarak hem de elemanın ofis verimi olarak çok fazla harcama yaptınız.

Ekonomik olarak tasarruf yapmak zorunda kaldığımız bu dönemlerde bütçenizi zorlamaya gerek olmadığını hatırlatmak istiyoruz.

Siz ve elemanlarınız ofis te yapması gereken işlere yönelin. Gönderiniz için sadece Moto Kurye ile irtibata geçin.

Siz de hizmetiniz için çalışın, Moto Kurye de..